PANCAKE Z OWOCOWĄ RICOTTĄ

Składniki

  • 1 całe jajka i 1 białko
  • 150g ricotty
  • 2 płąskie łyżki mąki kokosowej
  • owoce mrożone
  • erytrol
  • odrobina sody oczyszczonej
  • laska wanilii
  • olej kokosowy

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Tym razem mały cheat meal w ramach śniadania 🙂 Makro się zgadza, ale z moją ukochaną ricottą, którą czasem przemycam do jadłospisu 🙂

Ubiłam 2 białka z erytrolem, dodałam żółtko, dalej mieszając mikserem dodałam połowę porcji ricotty, sproszkowaną wanilie, pół łyżeczki sody i na koniec mąke kokosową – wtedy już tylko pare obrotów miksera na niskiej mocy. Można do masy dorzucić też połowe banana 😉

Placuszki smażyłam na oleju kokosowym. Drugą połowę serka zblendowałam z owocami mrożonymi (w sumie użyłam ok 100g).

Przepychota <3

Tagi

Ten post ma 2 komentarzy

  1. Mi

    A co to za książki w tle Pani Olgo?

    1. Olga Lewandowska

      Grain Brain Zbożowa głowa (wpływ zbóż na choroby neurodegeneracyjne i mózg), Dieta bez szenicy (jeszcze nie czytałam 😉

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.