OMLET Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, AWOKADO I WARZYWAMI

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • łyżeczka mąki kokosowej
  • łyżeczka lnu
  • 2 plastry szynki parmeńskiej
  • pomidorki
  • papryka
  • 40g awokado
  • łyżeczka oliwy
  • oliwki czarne
  • papryka słodka, chili, oregano, tymianek
  • świeża bazylia i liście szpinaku (mix sałat, rukola itp)

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Jajka roztrzepałąm z mlekiem i mąką (można użyć samych jajek) + len i przyprawy, masa na rozgrzaną patelnie na niewielki ogień, początek pod przykryciem aż do ścięcia.

Na gotowy omlet poszły liście szpinaku i bazylii, szynka, warzywka i łyżeczka oliwy 😉

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami