OMLET Z MAKRELĄ I WARZYWAMI

Składniki

  • 2 JAJKA
  • PÓŁ WĘDZONEJ MAKRELI
  • ŁYŻKA MĄKI KOKOSOWEJ LUB INNEJ
  • PAPRYKA
  • POMIDOR
  • CHILI, TYMIANEK, BAZYLIA
  • SZCZYPIOREK
  • CEBULKA
  • OPCJONALNIE ODROBINA MLEKA LUB WODY (U MNIE KOKOSOWE)
  • OLEJ KOKOSOWY DO SMAŻENIA

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Pokrój drobno warzywa. Cebulke pokrój i lekko podsmaż. Roztrzep jajka z mąką, dodaj sól, pieprz i jakieś przyprawy (np tymianek, bazylia), jeśli masa jest za gęsta dolej odrobine wody, ok 2-3 łyżki, lub mleka. Masę jajeczną wlej na patelnie na cebulkę, na góre wyłóż połowę warzyw, makrele i szczypiorek. Przykryj omlet pokrywką i smaż na małym ogniu aż jajka zetną się też u góry. Zdejmij omlet z patelni, wyłóż na góre pozostałe warzywa, szamaj 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.