fbpx

NALEŚNIKI BURACZKOWE NA SŁODKO

  • 20
  • 1
  • kcal 450
  • Węglowodany 73g
  • Białka 21g
  • Tłuszcze 10g

Składniki

  • 100g buraków
  • 50g mąki ryżowej
  • jajko
  • 100ml mleka kokosowego
  • erytrol
  • jogurt
  • gruszka

100g buraków starłam na tarce, podsmażyłam 2 min na połowie łyzeczki masła klarowanego i zblendowałam. Dorzuciłam 50g przesianej mąki ryżowej, 1 jajko, 100ml mleka kokosowego, odrobine erytrolu. Naleśniki smażyłam na PAMie. Musze przyznać, że niestety pierwszy się połamał, z drugim poszło lepeij, ale trzeba być delikatnym 🙂 Lub nie odwracać ich tylko smażyć na wolnym ogniu z 1strony aż naleśnik „dojdzie” 🙂 U mnie z 70g jogurtu naturalnego i 150 g podsmażonej z cynamonem gruszki.

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj