NALEŚNIKI BURACZKOWE NA SŁODKO

Składniki

  • 100g buraków
  • 50g mąki ryżowej
  • jajko
  • 100ml mleka kokosowego
  • erytrol
  • jogurt
  • gruszka

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

100g buraków starłam na tarce, podsmażyłam 2 min na połowie łyzeczki masła klarowanego i zblendowałam. Dorzuciłam 50g przesianej mąki ryżowej, 1 jajko, 100ml mleka kokosowego, odrobine erytrolu. Naleśniki smażyłam na PAMie. Musze przyznać, że niestety pierwszy się połamał, z drugim poszło lepeij, ale trzeba być delikatnym 🙂 Lub nie odwracać ich tylko smażyć na wolnym ogniu z 1strony aż naleśnik „dojdzie” 🙂 U mnie z 70g jogurtu naturalnego i 150 g podsmażonej z cynamonem gruszki.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.