DSC_0182A

NAJLEPSZE PANCAKES BEZGLUTENOWE

Składniki:

  • 50g mąki ryżowej
  • 10g ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 50g jogurtu
  • pół łyżeczki sody
  • 2 łyżki erytrolu
  • 10g masła ghee + łyżeczka do smażenia
  • do podania 2 łyżki jogurtu i truskawki

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.

Wykonanie:

Ubij białko na sztywno. Dodaj erytrol. Wymieszaj jogurt z żółtkiem i(miłe widziany aromat wanilia) dodaj do masy delikatnie mieszając, dalej wymieszaj mąki z erytrolem i sodą i także dodaj.
Dobrze rozgrzej masło na patelni (ale nie spał!) i nakładaj po 1 łyżce masy na patelnie jako 4 placuszki, gdy zaczną się ścinać po kilku sekundach dokładaj masę (dzięki temu ze nie wyłożysz od razu cała masę Pancakes nie rozleją się po patelni i będą wyższe). Smaż zawsze na małej mocy kuchenki pod przykryciem!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

11 maja 2022

PROSTA I PYSZNA QUESADILLA SZYNKA SER

2 maja 2022

PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA PROTEINOWA

12 kwietnia 2022

KREMOWA KOSTKA ORZECHOWA Z TOFU

sklep z dietami i ebookami