Ubij białko na sztywno. Dodaj erytrol. Wymieszaj jogurt z żółtkiem i(miłe widziany aromat wanilia) dodaj do masy delikatnie mieszając, dalej wymieszaj mąki z erytrolem i sodą i także dodaj.
Dobrze rozgrzej masło na patelni (ale nie spał!) i nakładaj po 1 łyżce masy na patelnie jako 4 placuszki, gdy zaczną się ścinać po kilku sekundach dokładaj masę (dzięki temu ze nie wyłożysz od razu cała masę Pancakes nie rozleją się po patelni i będą wyższe). Smaż zawsze na małej mocy kuchenki pod przykryciem!
NAJLEPSZE PANCAKES BEZGLUTENOWE
- 20
- 1
- KCAL - 529 g
- WĘGLOWODANY - 62 g
- BIAŁKA - 16 g
- TŁUSZCZE - 25 g
Składniki:
- 50g mąki ryżowej
- 10g ziemniaczanej
- 1 jajko
- 50g jogurtu
- pół łyżeczki sody
- 2 łyżki erytrolu
- 10g masła ghee + łyżeczka do smażenia
- do podania 2 łyżki jogurtu i truskawki
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!