MUFFINY JAJECZNE W SZYNCE PARMEŃSKIEJ

Składniki:

  • 3 plastry szynki parmeńskiej
  • 3 jajka
  • duża pieczarka
  • 3 suszone pomidory
  • przyprawy
  • ewentualnie liście szpinaku

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Przyjeżdzam ostatnio do domu rodzinnego, wcześniej jęcząłam przez telefon mamie, żeby pochowała wszystkie ciasta, słodycze itp, otwieram lodówke a tam takie cuda były 😀 Potem chciałąm w domku u siebie zrobić to samo, trche się rozpędziłąm bo okazało się że został mi tylko jeden plaster parmeńskiej, więc jeden muffinek jest w szynce, a dwa w liściach szpinaku. Ale tu kcal i makro podałam dla wersji w szynce i te plecam 😉

Forme na muffinki spryskałam olejem, plastry szynki złożyłam na pół i wyłożyłam nimi forme – 3 sztuki. Na to położyłam plaster pieczarki, suszonego pomidora (lub plaster zwykłego) i na góre wbiłam jajko tak, żeby nie rozlać żółtka. Do tego bazylia, tymianek i słodka papryka. Całość do piekarnika ok 15-20 min 180 stopni aż białko się zetnie.

PYCHA!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami