MLECZNA KANAPKA

Składniki:

  • 3 BIAŁKA + 2 ŻÓŁTKA
  • 25G MĄKI RYŻOWEJ
  • KAKAO
  • ERYTROL
  • PROSZEK DO PIECZENIA
  • AROMAT WANILIOWY
  • 120G CHUDEGO SERA
  • PÓŁ BANANA
  • ŁYŻECZKA WIÓEK
  • ŻELATYNA OPCJONALNIE

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Omlet: 3 białka ubite + 2 żółtka + 25g mąki ryżowej + łyżeczka kakao + erytrol, proszek do pieczenia i aromat waniliowy, masa na mniejszą patelnie lub do pieca. Omlet przeciełam na 4 części.

Masa: 120g sera chudego (u mnie typu Emilki) + pół banana i łyżeczka wiórek – zblendować. Masą przełożylam omlet i wsadziłam na godzinę do zamrażarnika Emotikon smile
Masa jest dosyć płynna, niektórzy dodają też odrobine rozpuszczonej żelatyny lub też banana i ser można wcześniej zmrozić;)

Tagi

Ten post ma 3 komentarzy

  1. Patka

    Będę dzisiaj robiła! 🙂 A czy można mąkę ryżową zastąpić jakąś inną, np. kokosową lub z amarantusa?

    1. Olga Lewandowska

      na pewno! tutaj polecam z amarantusa 😉

  2. Mimi

    znowu to samo… poproszę minuty i stopnie pieczenia omleta!!

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami