DSC_0074a

ŁOSOŚ W KREMOWYM SOSIE Z KASZĄ JAGLANĄ

Składniki:

NA 2 PORCJE:

200g łososia

150g Creamo kokosowe lub śmietany

200g szpinaku

łyżeczka oliwy z oliwek

pół cebulki

3 ząbki czosnku

pół łyżeczki kurkumy, ostra i słodka papryka, przyprawa do ryby

80 g kaszy jaglanej (po 40 na porcje)

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Kaszę przepłucz zimną wodą by pozbyć się goryczki. Zalej wrzątkiem , posól i ugotuj.

Rybę dopraw. Rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż rybę z obu stron po ok. 4 min. i ściągnij z patelni zostawiając na niej soki, które puściła ryba. Teraz wrzuć pokrojoną drobno cebulkę i czosnek, chwilkę podsmaż. Gdy cebulka będzie miękka dorzuć szpinak i duś chwile pod przykryciem. Gdy zacznie więdnąć dodaj Creamo, musztardę, sól, pieprz i poł łyżeczki kurkumy, słodką i ostrą paprykę, wymieszaj. Po chwili dorzuć na patelnię naszą rybę i podsmaż ja jeszcze chwilkę.

Podawaj z kaszą!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami