fbpx

ŁOSOŚ W KREMOWYM SOSIE Z KASZĄ JAGLANĄ

  • 25
  • 2
  • kcal 511
  • Węglowodany 37g
  • Białka 27g
  • Tłuszcze 28g

Składniki

NA 2 PORCJE:

200g łososia

150g Creamo kokosowe lub śmietany

200g szpinaku

łyżeczka oliwy z oliwek

pół cebulki

3 ząbki czosnku

pół łyżeczki kurkumy, ostra i słodka papryka, przyprawa do ryby

80 g kaszy jaglanej (po 40 na porcje)

Kaszę przepłucz zimną wodą by pozbyć się goryczki. Zalej wrzątkiem , posól i ugotuj.

Rybę dopraw. Rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż rybę z obu stron po ok. 4 min. i ściągnij z patelni zostawiając na niej soki, które puściła ryba. Teraz wrzuć pokrojoną drobno cebulkę i czosnek, chwilkę podsmaż. Gdy cebulka będzie miękka dorzuć szpinak i duś chwile pod przykryciem. Gdy zacznie więdnąć dodaj Creamo, musztardę, sól, pieprz i poł łyżeczki kurkumy, słodką i ostrą paprykę, wymieszaj. Po chwili dorzuć na patelnię naszą rybę i podsmaż ja jeszcze chwilkę.

Podawaj z kaszą!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj