Sos z tahini do mięs i warzyw wymiata!!
Kurczaka pokroiłam, doprawiałm mieszanką przypraw do drobiu, curry i kurkumą i podsmażylam na łyżeczce oleju kokosowego. Po chwili dorzuciłąm resztę pokrojonych warzyw, w tym wcześniej lekko obgotowanego brokuła, doprawiłąm już nie pamiętam czym 😉 Sporą łyżke tahini wymieszałam z łyżką miodowego sosu sojowego i 1-2 łyżkami wody. Można zrobić to za pomocą rozdrabnicza/blendera. Taki sam sos można zrobić z odrobiną mleka kokosowego (polecam) lub zamiast tahini użyć masło orzechowe. Sos wlałam do warzyw i kurczaka i chwlke poddusiłam.
Opcja z dodatkiem 50g ryżu to ok 579kcal 20g T 57g W i 45g B 😉
Pychota!
Ten post ma 2 komentarzy
Dziękuję bardzo! Można dorzucić tu też np. ryż i posiłek potreningowy jak znalazł! 😉 Pozdrawiam!
myśle, że tak;) Ja swój miałam z Kuchnie świata 😉