KURCZAK CURRY Z WARZYWAMI W KOKOSIE

Składniki

  • PAPRYKA ZÓŁTA I CZERWONA
  • DYNIA
  • CUKINIA
  • FILET Z KURCZAKA OK 170G
  • 100ML MLECZKA KOKOSOWEGO (u mnie light, płynne)
  • ŁYŻECZKA MĄKI (u mnie kokosowa)
  • PRZYPRAWA CURRY
  • CEBULA
  • OLEJ KOKOSOWY

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Warzywa i kurczaka pokroiłam, filet wczesniej doprawiłam i wrzuciłam na rozgrzaną patelnie na olej. Całość dusiłam chwilę pod przykryciem do miękkości. Po ok 1 min dorzuciłam przyprawy np ostra papryka, tymianek, rozmaryn, oregano. Pod koniec całość zalałam mleczkiem kokosowym i dodałam curry. Chwilę jeszcze podsmażyłam i po ok 3-5 min gotowe 🙂

Fajnie pasuje tu też ryż 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.