fbpx

KURCZAK CURRY Z WARZYWAMI W KOKOSIE

  • 25
  • 1
  • kcal 406
  • Węglowodany 30g | 27%
  • Białka 44g | 40%
  • Tłuszcze 16g | 33%

Składniki

  • PAPRYKA ZÓŁTA I CZERWONA
  • DYNIA
  • CUKINIA
  • FILET Z KURCZAKA OK 170G
  • 100ML MLECZKA KOKOSOWEGO (u mnie light, płynne)
  • ŁYŻECZKA MĄKI (u mnie kokosowa)
  • PRZYPRAWA CURRY
  • CEBULA
  • OLEJ KOKOSOWY

Warzywa i kurczaka pokroiłam, filet wczesniej doprawiłam i wrzuciłam na rozgrzaną patelnie na olej. Całość dusiłam chwilę pod przykryciem do miękkości. Po ok 1 min dorzuciłam przyprawy np ostra papryka, tymianek, rozmaryn, oregano. Pod koniec całość zalałam mleczkiem kokosowym i dodałam curry. Chwilę jeszcze podsmażyłam i po ok 3-5 min gotowe 🙂

Fajnie pasuje tu też ryż 😉

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj