JAJA ZAPIEKANE ZE SZPARAGAMI Z BOCZKIEM W POMIDORACH

Składniki

  • szparagi zielone
  • 3 jaja
  • sos pomidorowy
  • pomidorki koktajlowe
  • boczek ok 40g
  • cebulka
  • świeża bazylia
  • masło klarowane/olej kokosowy do smażenia

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Szparagi krótko obgotowałam w osolonym wrzątku (ok 3 min). Całość albo smażymy, albo zapiekamy ok 15 min w piekarniku ok 180stopni 15 min. Ja na maśle klarowanym podsmażyłam cebulkę i plastry boczku. Boczek zdjęłam z patelni. Dorzuciłam sos pomidorowy dobrze doprawiony ziołami, po chwili przekrojone pomidorki, na sos wbiłam jajka, na gór szparagi zawinięte w plastry boczku, doprawiłam. Całość smażyłam pod przykryciem na małym ogniu ok 5-7 min do ścięcia się białka jaj;)

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.