fbpx

GOFRY Z BEKONEM, JAJKIEM, BANANEM I SYROPEM KLONOWYM

  • 15
  • 1
  • kcal 595
  • Węglowodany 32g
  • Białka 32g
  • Tłuszcze 40g

Składniki

  • 2 JAJKA + 1 JAJKO
  • 2 ŁYŻKI MĄKI KOKOSOWEJ
  • 2 ŁYŻKI INNEJ MĄKI BEZGLUTENOWEJ (U MNIE KASZTANOWA)
  • OK 70ML MLEKA (U MNIE KOKOSOWE KARTON)
  • ERYTROL
  • 1/3 ŁYŻECZKI SODY
  • OPCJANALNIE IZOLAT
  • DODATKI – BOCZEK OK 40G, PÓŁ BANANA, ŁYŻKA MIODU LUB SYROPU KLONOWEGO

Wymieszaj trzepaczką w misce 2 jajka, mąki, sode, erytrol, opcjonalnie izolat i mleko (daj tyle, albo ciasto miało odpowiednią gęstość, gęstsze niż naleśnikowe). Gofrownice spryskaj olejem i usmaż 2-3 gofry. Nie są one takie sztywne i chrupiące jak klasyczne, ale i tak bardzo dobre:)

Podsmaż plastry boczku. Na wytopionym tłuszczu usmaż sadzone. Banana przekrój na pół, polecam też go podsmażyć. Na gofry ułóż jajco, boczek, banana, polej całość syropem klonowym lub miodem 🙂

Mistrzostwo świata!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj