GOFRY Z BEKONEM, JAJKIEM, BANANEM I SYROPEM KLONOWYM

Składniki

  • 2 JAJKA + 1 JAJKO
  • 2 ŁYŻKI MĄKI KOKOSOWEJ
  • 2 ŁYŻKI INNEJ MĄKI BEZGLUTENOWEJ (U MNIE KASZTANOWA)
  • OK 70ML MLEKA (U MNIE KOKOSOWE KARTON)
  • ERYTROL
  • 1/3 ŁYŻECZKI SODY
  • OPCJANALNIE IZOLAT
  • DODATKI – BOCZEK OK 40G, PÓŁ BANANA, ŁYŻKA MIODU LUB SYROPU KLONOWEGO

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Wymieszaj trzepaczką w misce 2 jajka, mąki, sode, erytrol, opcjonalnie izolat i mleko (daj tyle, albo ciasto miało odpowiednią gęstość, gęstsze niż naleśnikowe). Gofrownice spryskaj olejem i usmaż 2-3 gofry. Nie są one takie sztywne i chrupiące jak klasyczne, ale i tak bardzo dobre:)

Podsmaż plastry boczku. Na wytopionym tłuszczu usmaż sadzone. Banana przekrój na pół, polecam też go podsmażyć. Na gofry ułóż jajco, boczek, banana, polej całość syropem klonowym lub miodem 🙂

Mistrzostwo świata!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.