Mąkę przesiej przez sitko, wymieszaj z jajkiem i dowolnym mlekiem. Z podanych proporcji usmaż 4 naleśniki. Pamiętaj by wlewać masę na mocno rozgrzaną, dobrą patelnię spryskaną delikatnie tłuszczem.
MUS-obierz pomarańcze, wrzuć do garnka z odrobiną rozgrzanego już masła ghee, dodaj dużą łyżkę erytrolu, łyżeczkę cynamonu, pół kardamonu, 3 krople aromaty (opcjonalnie) oraz kawałek (ok 2na 2cm) skórki z pomarańczy. Duś pod przykryciem ok 5min. Po tym czasie odkryj pokrywkę by soki nieco odparowała po czym zblenduj dobrze na krem.
Nasze naleśniki posmaruj kremem i zawiń w kopertę. Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła, wyciśnij dodatkowo trochę soku z pomarańczy, dodaj erytrol i cynamon, wymieszaj i na takim sosie podsmaż z obu stron nasze naleśniki!
Serwuj z kleksem jogurtu!
Gwarantuje niebiańskie doznania!