Jest i nabiał i strączki więc nie dla osobób autoimmunologicznych i paleo Emotikon wink
Omlet: 200g czerwonej fasoli (u mne z Almy Food&Joy 50kcal/100g) zblendować z 1 całym jajkiem + 1 białko + łyżeczka kakao i proszek do pieczenia, masa do formy i do pieca na ok 30 min.
Masa: 150g sera twarogowego chudego u mnie typu Emilki (jest już jakby zblendowany) + łyżeczak wiórek i 7g żelatyny rozpuszczonej w ok 2-3 łyżkach wrzątku + erytrol/słodzidło i wymieszać. Omlet przekroiłam na pół, górną część pokruszyłam, na dolną polożyłam plastry połowy banana, na to wylałam mase, na góre pokruszona część omletu i do lodówki na kilka godzin, albo niecała 1h w zamrażarce
FIT KOPIEC KRETA
- 30
- 2
- KCAL - 216 g
- WĘGLOWODANY - 22 g
- BIAŁKA - 27 g
- TŁUSZCZE - 5 g
Składniki:
- PUSZKA CZERWONEJ FASOLI
- JAJKO + BIAŁKO JAJA
- KAKAO
- PROSZEK DO PIECZENIA
- 150G CHUDEGO SERA
- ŁYŻECZKA WIÓREK
- ŁYŻKA ŻELATYNY
- ERYTROL
- BANAN
- MALINY, BORÓWKI OPCJONALNIE
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!