CZEKOLADOWE NALEŚNIKI RYŻOWE Z KREMEM Z DAKTYLI I TRUSKAWKAMI

Składniki

  • 50g mąki ryżowej
  • jajko
  • 130ml mleka kokosowego
  • kakao
  • kostka gorzkiej czekolady
  • łyżeczka masła
  • 3 daktyle suszone
  • truskawki
  • ricotta
  • wiórki kokosowe

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Na 2 sztuki: 50g mąki ryżowej + 1 jajko + 100ml mleka kokosowego (lub innego) + pół łyżeczki kakao + kostka czekolady gorzkiej roztopiona z małą łyżeczką masła. Nadzienie, krem z daktylii: 3 daktyle (namoczone przez noc) zblendowane z 3 łyżkami mleka kokosowego. Polewa: zblendowane truskawki ok 150g. U mnie z łyżką ricotty, wiórkami kokosowymi.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.