BUŁKI KOKOSOWE NISKOWĘGLOWODANOWE

Składniki:

Na 3 sztuki (makro i kcal podałam na 1!):

  • 60g mąki kokosowej
  • 55g babki jajowatej łupiny
  • 150g jogurtu koziego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowy lub kamień winny
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • ok 2 łyżeczki soli himalajskiej
  • 3 duże/4 małe jajka

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Mój nowy hit! 😀 5 min roboty i pyszne bułki low carb, bezglutów gotowe! 😀

Wszystkie składniki po prostu mieszamy 🙂 Lepimy bułeczki, kładziemy na folię posmarowaną olejem kokosowym i do pieca na ok 45 min 170/180 stopni. Bułki się nie kruszą, są mega pożywne i pyszne! Minus jeden malutki taki, że przez obecność jaj długo nie poleżą:/

Babka jajowatą możecie kupić w sklepie ze zdrową żywnością. To głównie źródło błonnika 😉

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami