fbpx
  • Post Slideshow Image

BUŁKI KOKOSOWE NISKOWĘGLOWODANOWE

  • Post Slideshow Image
  • 5
  • 1
  • kcal 253
  • Węglowodany 6g
  • Białka 19g
  • Tłuszcze 13g

Składniki

Na 3 sztuki (makro i kcal podałam na 1!):

  • 60g mąki kokosowej
  • 55g babki jajowatej łupiny
  • 150g jogurtu koziego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowy lub kamień winny
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • ok 2 łyżeczki soli himalajskiej
  • 3 duże/4 małe jajka

Mój nowy hit! 😀 5 min roboty i pyszne bułki low carb, bezglutów gotowe! 😀

Wszystkie składniki po prostu mieszamy 🙂 Lepimy bułeczki, kładziemy na folię posmarowaną olejem kokosowym i do pieca na ok 45 min 170/180 stopni. Bułki się nie kruszą, są mega pożywne i pyszne! Minus jeden malutki taki, że przez obecność jaj długo nie poleżą:/

Babka jajowatą możecie kupić w sklepie ze zdrową żywnością. To głównie źródło błonnika 😉

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj