Ubić 2 białka + 1 żółtko + 40g mąki ryżowej + 70g ricotty + półrozgniecionego banana + 5g wiórek + erytrol/słodzik + soda czyszczona – wymieszać, na koniec dodać ok 70g jagód i smażyć jak placuszki.
Dodatki – 50g jagód zblendowanych z łyżką jogurtu + szczypta wiórek, jagódki i kilka plasterków banana
BANANOWO – JAGODOWE PANCAKE Z RICOTTĄ
- 20
- 1
- KCAL - 489 g
- WĘGLOWODANY - 67 g
- BIAŁKA - 27 g
- TŁUSZCZE - 14 g
Składniki:
- 2 białka + żółtko
- 40g mąki ryżowej
- pół banana
- łyżeczka wiórek kokosowych
- erytrol
- soda oczyszczona
- jagody
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Wykonanie:
Zapisz się do mojego newsletera i otrzymaj mini ebook FIT DESERY!
DZIĘKI ZA ZAPIS!
Teraz koniecznie wejdź na swoją pocztę i potwierdź zapis do Newslettera (rodo). Dopiero wówczas będę mogła podesłać Ci te wszystkie smakołyki! No i wszystkie kolejne wartościowe treści.