WĄTRÓBKA Z JABŁKIE I CEBULKĄ

Składniki

  • 180g Wątróbki drobiowej
  • Jabłko
  • Pół cebuli
  • Łyżka mąki gryczanej
  • Sól, pieprz, majeranek
  • Masło klarowane

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Rozgrzej masło na pateli. Smaż pod przykryciem plasterki jabłka i cebuli do miękkości (ok 5-6min), ściągnij je z patelni. Wątróbkę oprósz solą i mąką. Smaż po ok 3-4min z dwóch stron (nie za długo bo będzie sucha). Dorzuć jabłko i cebule, majeranek, pieprz. Wymieszaj i gotowe!

CZY WIESZ ŻE…?

Wątróbka to naturalna multiwitamina i pod względem witamin i minerałów nie ma sobie równych! Duża dawka hemowego żelaza, miedzi, cynku, selenu, witaminy B12,B2, wit C, wit A, niacyny, kwasu foliowego i pantotenowego. Jedynie czego nie dostarcza to błonnik.
Do tego tania jak barszcz i szybka w przygotowaniu!
Jeżeli masz możliwość wybieraj podroby zwierząt, które większą cześć życia spędziły pasąc się na trawie ☺️

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.