Rozgrzej masło na pateli. Smaż pod przykryciem plasterki jabłka i cebuli do miękkości (ok 5-6min), ściągnij je z patelni. Wątróbkę oprósz solą i mąką. Smaż po ok 3-4min z dwóch stron (nie za długo bo będzie sucha). Dorzuć jabłko i cebule, majeranek, pieprz. Wymieszaj i gotowe!
CZY WIESZ ŻE…?
Wątróbka to naturalna multiwitamina i pod względem witamin i minerałów nie ma sobie równych! Duża dawka hemowego żelaza, miedzi, cynku, selenu, witaminy B12,B2, wit C, wit A, niacyny, kwasu foliowego i pantotenowego. Jedynie czego nie dostarcza to błonnik.
Do tego tania jak barszcz i szybka w przygotowaniu!
Jeżeli masz możliwość wybieraj podroby zwierząt, które większą cześć życia spędziły pasąc się na trawie ☺️