60g awokado zblendowałam z 30g mąki gryczanej, 10g mąki owsianej, 10g wiórek kokosowych, 7g siemienia lnianego, 3g kakao, kostką czekolady gorzkiej i miało być ok 70ml mleka roślinnego (aby konsystencja była odpowiednia). No i oczywiście słodzidło u mnie erytrol 🙂 Wyszły 4 placuszki, u mnie z łyżką mleka kokosowego wymieszanym z połową łyżeczki kakao + 10g żurawiny suszonej i jeszcze odrobia startej czekolady
VEGAŃSKIE PANCAKE Z AWOKADO, KOKOSA
- KCAL - 431 g
- WĘGLOWODANY - 59 g
- BIAŁKA - 14 g
- TŁUSZCZE - 19 g
Składniki:
- 60g awokado
- 30g mąki gryczanej
- 10g mąki owsianej
- 10g wiórek
- len
- kakao
- kostka gorzkiej czekolady
- 70ml mleka roślinnego
- erytrol
- żurawina
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Wykonanie:
Zapisz się do mojego newsletera i otrzymaj mini ebook FIT DESERY!
DZIĘKI ZA ZAPIS!
Teraz koniecznie wejdź na swoją pocztę i potwierdź zapis do Newslettera (rodo). Dopiero wówczas będę mogła podesłać Ci te wszystkie smakołyki! No i wszystkie kolejne wartościowe treści.