VEGAŃSKIE PANCAKE Z AWOKADO, KOKOSA

Składniki

  • 60g awokado
  • 30g mąki gryczanej
  • 10g mąki owsianej
  • 10g wiórek
  • len
  • kakao
  • kostka gorzkiej czekolady
  • 70ml mleka roślinnego
  • erytrol
  • żurawina

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

60g awokado zblendowałam z 30g mąki gryczanej, 10g mąki owsianej, 10g wiórek kokosowych, 7g siemienia lnianego, 3g kakao, kostką czekolady gorzkiej i miało być ok 70ml mleka roślinnego (aby konsystencja była odpowiednia). No i oczywiście słodzidło  u mnie erytrol 🙂 Wyszły 4 placuszki, u mnie z łyżką mleka kokosowego wymieszanym z połową łyżeczki kakao + 10g żurawiny suszonej i jeszcze odrobia startej czekolady

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.