Na dobra, tarta to może za duż powiedziane Emotikon grin Ale jak zwał tak zwał! Emotikon tongue Dobry pomysł na szybkie ala ciasto naśniadanie, dla znajomych, do kawy itp – sztywny spół i na wierzch np owoce i orzechy, może być też np budyń itp Emotikon wink
Spód – 30g płatków owsianych + 1 jajko + 2 łyżki jogurtu naturalnego (ewentualnie mleko kokosowe), erytrol i miało być 15g migdałów, ale nie mogłam ich znaleźć więc poszło 15g lnu Emotikon wink całość zmieliłam/wymieszałam 1 min w rozdrabniaczu/blender, na niewielką okrągłą forme i 20 min do pieca. 1 gruszke plastry podgrzałam chwile na patelni (można pominąć) i po 5 min podrzuciłam do piekarnika i wyłożyłam na spód tarty. Całość pod koniec posypałam jeszcze lekko płatkami owsianymi i 2 pokruszone orzechy włoskie. Kto ma ochote można jeszcze podlać miodkiem
ŚNIADANIOWA TARTA Z GRUSZKAMI
- 30
- 1
- KCAL - 417 g
- WĘGLOWODANY - 44 g
- BIAŁKA - 19 g
- TŁUSZCZE - 22 g
Składniki:
- 30G PŁATKÓ OWSIANYCH
- JAJKO
- 2 ŁYŻKI JOGURTU
- ERYTROL
- 15G MIGDAŁÓW LUB LNU
- GRUSZKA
- 2 ORZECHY WŁOSKIE
- OPCJONALNIE MIODEK
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Wykonanie:
Zapisz się do mojego newsletera i otrzymaj mini ebook FIT DESERY!
DZIĘKI ZA ZAPIS!
Teraz koniecznie wejdź na swoją pocztę i potwierdź zapis do Newslettera (rodo). Dopiero wówczas będę mogła podesłać Ci te wszystkie smakołyki! No i wszystkie kolejne wartościowe treści.
Ten post ma jeden komentarz
dlaczego prawie nigdy nie podaje Pani dokładną temperaturę?