POMIDOROWE PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM, PIECZONE ZIEMNIACZKI I SZPINAK

Składniki

  • 2 ziemniaki
  • oliwa
  • przyprawy
  • 150g mielonego indyka
  • przecier pomidorowy
  • szczypior
  • cebulka
  • 200g pomidorów z puszki
  • jogurt
  • czosnek

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

200g ziemniaków pokroiłam jak frytki, na folie do pieczenia, spryskałam olejem + sól, koperek, rozmaryn słodka papryka i do pieca na 30-35 min.
150g mielonego indyka + łyżeczka przecieru pomidorowego + szczypiorek i cebulka + pieprz, tymianek, przyprawy i na patelnie z każdej strony, pod koniec podlałam sosem czyli… ok 200g pomidorów z puszki + przyprawy (oregano, bazylia, tymianek). Szpinak 170g podsmażyłam z łyżką jogurtu i ząbkiem czosnku

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.