Ubiłam białko (nie koniecznie), dodałam 200g startej na tarce dynii, mąki (można tu dac samą gryczaną lub np. żytnią), żółtko, odrobine sody, łyżeczke octu jabłkowego, 3 łżki jogurtu, erytrol i cynamon lub przyprawe do piernika. Masa na 4 placuszki na rozgrzaną patelnie z 2ch stron.
Do tego miałąm puree ze 100g dynii z poprzedniego dnia (dynia ugotowana, odcedzona i zblendowana z cynamonem i erytrolem), orzechy i fige 🙂 Jeśli ktoś chce, można podrasować miodem 😉
Modyfikacja przepisu CookItLean 😉
Ten post ma 2 komentarzy
Hey może to głupie pytanie ale jak ugotować dynie?
Najgorzej z jej obróbką… Czyli 🙂 Ja najpierw tne ja na pół i potem na ćwiartki i znów na ćwiatrtki wzdłuż 🙂 Od takich plastrów odcinam skórke – to jest najtrudniejsze bo jest ona bardzo twarda i trzeba być ostrożnym. Dalej kroje ją jeszcze na mniejsze kawałki żeby szybciej się ugotowała i wrzucam do wrzątku na ok 15 min aż będzie miękka 🙂 Potem odcedzam i jeśli chce mieć puree benduje z cynamonem i np. erytrolem 😉