Ok. 180g mrożonego szpinaku podsmażyłam z ząbkiem czosnku, solą i pieprzem (można użyć świeżych liści!!). Ubiłam jedno białko + 1 żółtko, 15g mąki ryżowej (można spróbować z inną oczywście) + 100g ricotty + ok 70 ml mleka (może być roślinne, tyle, aby ciasto miało dobrą konsystencje), wymieszać i na patelnie 🙂 Wyszło 6 placuszków. U mnie z łyżką jogurtu wymieszaną z sokiem z cytryny i kiełki nie pamiętam już czego
PANCAKE ZE SZPINAKU I RICOTTY
- 20
- 1
- KCAL - 320 g
- WĘGLOWODANY - 29 g
- BIAŁKA - 39 g
- TŁUSZCZE - 9 g
Składniki:
- szpinak ok 180g
- czosnek
- 1 jajko
- 15g mąki ryżowej
- 100g ricotty
- mleko
- sos – jogurt + przyprawy
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!