OMLET Z CUKINIĄ, WARZYWAMI I KIEŁBASĄ

Składniki

  • 2 całe jajka+ 2 białka
  • łyżka czubata mąki kokosowej
  • pół małej kiełbaski (u mnie z dzika)
  • cukinia
  • papryka
  • cebulka
  • przyprawy/zioła, sól himalajska

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Białka ubiłam, dodałąm 2 żółtka, przyprawy (ostra papryka, bazylia, tymianek, oregano, sól), startą na tarce i odciśniętą cukinie, drobno pociętą papryke, plasterki kiełbasy, odrobinę proszku do pieczenia i kopiastą łyżkę mąki. Jeszcze pare obrotów mikserem, masa do formy spryskanej tłuszczem i do pieca na 15-20 min 180 stopni 😉

Pycha! Omlet wleciał u mnie z domowym przecierem poidorowym mamy 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.