MAKARON Z CUKINII Z DOMOWYM BOLOGNES Z WOŁOWINĄ

Składniki:

  • 170g mielonej wołwiny
  • cukinia
  • oliwa z oliwek
  • świeże zioła
  • przecier pomidorowy/pomidory z puszki – u mnie przecier domowej roboty
  • marchew
  • cebulka

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Cukinię obieramy i zaczynamy robić z niej „nitki marakonowe” używając do tego odieraczki – po prostu tak, jakbyśmy chcieli ją ciągle obierać z góry na dół 😉

Na rozgrzaną oliwę/olej kokosowy wrzucamy pokrojoną marchew i cebulkę, chwilkę podsmażyć i dorzucić wołowinę. Smażyć na niewielkim ogniu pod przykryciem ok 10 min. Po tym czasie doprawić – u mnie sól, pieprz, świeża bazylia i tymianek, chili. Na koniec całość zalałam przecierem pomidorowym domowej roboty – przemycony z domku 🙂 Całość znów lekko przyprawiłąm i podgrzałam.

Pokrojoną cukini wrzuciłam an chwilkę na rozgrzaną patelnie z 2ma łyżkami wody i chwilkę dusiłam pod przykryciem żeby nie była twarda. Dodałam sól, natke pietruszki i voila 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami