Podsmaż na patelni na oliwie odrobinę pokrojonego pora i cebulki (można dorzucić też czosnek i coś pominąć). Po chwili dorzuć szpinak i podduś chwilkę pod przykryciem. Dodaj łyżkę Creamo kokosowe, łyżeczkę płaską mąki (może być też np. skrobia ziemniaczana), sól, pieprz, wymieszaj. Podsmaż jeszcze chwilkę i ściągnij z patelni na talerzyk. Na tą samą patelnię wlej jajka roztrzepane wcześniej z solą, pieprzem, ulubionymi przyprawami i odrobinką mleka (u mnie roślinne). Po chwili gdy jaja zaczną się powoli ścinać wyłóż na omlet nasz szpinak. Na to wędrują pokrojone suszone pomidory i oliwki (lub inne dodatki) oraz serek. Zawijamy omlet, smażymy jeszcze chwilkę i gotowe!
Małe urozmaicenie jajeczno-porannych rewolucji 🙂
P.S. Sprawdżcie na krótkim filmiku poniżej jak sprytnie zawinąć omlet w podobny sposób!