Małego buraka pokroić w plastry, zawinąć w folie, spryskać oliwą, solą i słodką papryką i do piekarnika na ok 20 min 180 stopni. Upieczonego położyć na rukoli/mixie sałat + pomidorki, 1 plaster sera koziego (lub ser biały), 10 gr słonecznika i sos: 5gr oliwy łyżeczka miodu łyżeczka musztardy dijon i 1 łyżeczka zwykłej, sok z cytryny, szczypta soli. Grzanka chleba żytniego tu przelana olejem lnianym.
CARPACIO Z BURAKA Z SEREM KOZIM
- 30
- 1
- KCAL - 379 g
- WĘGLOWODANY - 42 g
- BIAŁKA - 12 g
- TŁUSZCZE - 17 g
Składniki:
- mały burak
- rukola/mix sałat
- plaster sera koziego/ser biały
- pomidorki
- 10g słonecznika
- 5g oliwy
- łyżeczka miodu
- łyżeczka musztardy francuskiej
- sok z cytryny
- grzanka
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!