CARPACIO Z BURAKA Z SEREM KOZIM

Składniki

  • mały burak
  • rukola/mix sałat
  • plaster sera koziego/ser biały
  • pomidorki
  • 10g słonecznika
  • 5g oliwy
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • sok z cytryny
  • grzanka

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Małego buraka pokroić w plastry, zawinąć w folie, spryskać oliwą, solą i słodką papryką i do piekarnika na ok 20 min 180 stopni. Upieczonego położyć na rukoli/mixie sałat + pomidorki, 1 plaster sera koziego (lub ser biały), 10 gr słonecznika i sos: 5gr oliwy łyżeczka miodu łyżeczka musztardy dijon i 1 łyżeczka zwykłej, sok z cytryny, szczypta soli. Grzanka chleba żytniego tu przelana olejem lnianym.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.