fbpx

CARPACIO Z BURAKA Z SEREM KOZIM

  • 30
  • 1
  • kcal 379
  • Węglowodany 42g
  • Białka 12g
  • Tłuszcze 17g

Składniki

  • mały burak
  • rukola/mix sałat
  • plaster sera koziego/ser biały
  • pomidorki
  • 10g słonecznika
  • 5g oliwy
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • sok z cytryny
  • grzanka

Małego buraka pokroić w plastry, zawinąć w folie, spryskać oliwą, solą i słodką papryką i do piekarnika na ok 20 min 180 stopni. Upieczonego położyć na rukoli/mixie sałat + pomidorki, 1 plaster sera koziego (lub ser biały), 10 gr słonecznika i sos: 5gr oliwy łyżeczka miodu łyżeczka musztardy dijon i 1 łyżeczka zwykłej, sok z cytryny, szczypta soli. Grzanka chleba żytniego tu przelana olejem lnianym.

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj