CARBONARA Z CUKINII Z BOCZKIEM

Składniki

  • CUKINIA
  • 50G BOCZKU
  • 4 ŁYŻKI MLECZKA KOKOSOWE
  • ŻÓŁTKO JAJA
  • CEBULKA
  • ŁYŻECZKA OLEJU KOKOSOWEGO
  • CZOSNEK
  • PRZYPRAWY

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Na oleju podsmażyłam cebulkę, czosnek i boczek. W miseczce roztrzepałam żołtko z  mleczkiem i przyprawami (ostra papryka, tymianek, rozmaryn) i zalałam sosem warzywa i boczek.

Makaron z cukini zrobiłam przy pomocy obieraczki – tak, jakbyśmy chcieli ją ciągle obierać z góry na dół. Cukinię wrzucilam na patelnię z łyżką wody dosłownie na 2 min (posolić). Jeść z boczkiem 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.