fbpx

CARBONARA Z CUKINII Z BOCZKIEM

  • 20
  • 1
  • kcal 435
  • Węglowodany 17g | 15%
  • Białka 13g | 11%
  • Tłuszcze 38g | 74%

Składniki

  • CUKINIA
  • 50G BOCZKU
  • 4 ŁYŻKI MLECZKA KOKOSOWE
  • ŻÓŁTKO JAJA
  • CEBULKA
  • ŁYŻECZKA OLEJU KOKOSOWEGO
  • CZOSNEK
  • PRZYPRAWY

Na oleju podsmażyłam cebulkę, czosnek i boczek. W miseczce roztrzepałam żołtko z  mleczkiem i przyprawami (ostra papryka, tymianek, rozmaryn) i zalałam sosem warzywa i boczek.

Makaron z cukini zrobiłam przy pomocy obieraczki – tak, jakbyśmy chcieli ją ciągle obierać z góry na dół. Cukinię wrzucilam na patelnię z łyżką wody dosłownie na 2 min (posolić). Jeść z boczkiem 😉

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj