fbpx

SERNIK PINACOLADA Z ANANASEM I KOKOSEM

  • 45
  • 2
  • kcal 417
  • Węglowodany 39g
  • Białka 50g
  • Tłuszcze 7g

Składniki

  • 2 białka
  • 20g mąki kokosowej
  • pół banana
  • 180g sera
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • wiórki kokosowe
  • erytrol
  • proszek do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • ananas

Ubić 2 białka (ewentualnie można też użyć 1 całe jajo + białko). Wymieszać 20g (2 łyżki) mąki kokosowej (myśle, że można użyć też ewentualnie innej ale polecam kokosową), pół rozgniecionego banana, 180g wcześniej zblendowanego/zmielonego chudego sera (żeby nie było grudek), 3 łyżki mleka kokosowego (u mnie light), łyżeczke wiórek + stewia/erytrol, proszek do pieczenia, aromat waniliowy i ja miała akurat białko kokosowe więc dodałam 7g (opcjonalnie;) – do tej masy dołożyć ubite białka i delikatnie wymieszać. Przelać do małego, natłuszczonego naczynia żaroodpornego (moje 15/15cm) , na góre wyłożyć 2 plastry ananasa. Piec 30-35 min 180 stopni 🙂

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj