PIZZA Z PATELNI Z JAJKIEM I AWOKADO

Składniki:

  • 30g płatkó owsianych
  • 15g otrębów
  • 2 jajka
  • 70g jgurtu
  • przecier pomidorowy
  • soda oczyszczona
  • przyprawy
  • 15g mozzarelli
  • pomidor
  • 20g awokado

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

30g płatków owsianych + 15 g otrębów zblendować na mąke. Dodać 1 jajko, 70g jogurtu naturalnego, łyżeczke przecieru pomidorowego, pół łyżeczki sody oczyszczonej i przyprawy – sól, bazylia, oregano. Masę rozsmarować na rozgrzanej patelni, na góre wyłożyć dodatki – u mnie 1 jajko, 15g mozzarelli, pół pomidorka i 20g awokado. Pizze przykryć i na „wolnym ogniu” smażyć, aż jajko/ciasto się zetnie (ok 5-7 min).
U mnie jeszcze na góre poszła rukola no i odrobina ketchupu:P A co?!
Polecam! Olga Lewandowska Bardzo Dobry Dietetyk

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami