Przypis na słony omlet

OMLET SPRYTNIE SKŁADANY Z SEREM, SZYNKĄ I AWOKADO

Składniki:

  • 2 jajka
  • 20ml (2 łyżki) mleka
  • 2 plasterki wędliny drobiowej lub łososia wędzonego
  • 35g sera żółtego light
  • łyżka serka naturalnego (apetina, philadelphia, bieluch itp)
  • 40g awokado
  • pół pomidora
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżeczka oliwy

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Omlet sprytnie składany z serem, szynką i awokado może być tym śniadaniem, które zagości u Ciebie nieco częściej! Uwielbiam odjechane pomysły na klasyczne dania w nieco fajniejszym wydaniu. I tak jest właśnie w tym wypadku! Możecie zrobić go z różnymi dodatkami. I tak tutaj np. zamiast wędliny możecie użyć wędzonego łososia, a zamiast żółtego sera, mozzarellę. Możesz też złożyć go inaczej niż w opisie, jednak to właśnie sposób smażenia czyni go odjechanym! Mam nadzieję, że uda mi sie to czytelnie opisać, a jeżeli nie do końca zrozumiesz, na moim Instagramie znajdziesz filmik jak zrobić ten omlet krok po kroku: https://www.instagram.com/p/CWQR63ZlDgE/

WYKONANIE OMLET SPRYTNIE SKŁADANY Z SEREM, SZYNKĄ I AWOKADO

1. Roztrzep w małej misce jajka z mlekiem i przyprawami.
2. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż minutę ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
3. Wlej jajka na czosnek, rozlej je po patelni i smaż omlet pod przykryciem aż będzie prawie całkiem ścięty.
4. Natnij omlet łopatką do połowy jak promień koła. Na jedną ćwiartkę połóż ser żółty light, na drugą serek i pomidor, na trzecią awokado i na ostatnią wędlinę. Złóż omlet kładąc jedna ćwiartkę na drugą jak na filmie.
5. Podsmaż jeszcze chwile z obu stron by ser się rozpuścił i gotowe!

No i przypominam, że na moim sklepie znajdziecie ebook OMLETOBOOK a w nim aż 40 różnych omletów na słodko i słono! https://sklep.olgalewandowskadietetyk.pl/produkt/omletobook/

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami