SERNIK PINACOLADA Z ANANASEM I KOKOSEM

Składniki:

  • 2 białka
  • 20g mąki kokosowej
  • pół banana
  • 180g sera
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • wiórki kokosowe
  • erytrol
  • proszek do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • ananas

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Ubić 2 białka (ewentualnie można też użyć 1 całe jajo + białko). Wymieszać 20g (2 łyżki) mąki kokosowej (myśle, że można użyć też ewentualnie innej ale polecam kokosową), pół rozgniecionego banana, 180g wcześniej zblendowanego/zmielonego chudego sera (żeby nie było grudek), 3 łyżki mleka kokosowego (u mnie light), łyżeczke wiórek + stewia/erytrol, proszek do pieczenia, aromat waniliowy i ja miała akurat białko kokosowe więc dodałam 7g (opcjonalnie;) – do tej masy dołożyć ubite białka i delikatnie wymieszać. Przelać do małego, natłuszczonego naczynia żaroodpornego (moje 15/15cm) , na góre wyłożyć 2 plastry ananasa. Piec 30-35 min 180 stopni 🙂

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami