PLACUSZKI Z RICOTTY Z BANANEM I MAŚLANKĄ

Składniki

  • 45G MĄKI RYŻOWEJ
  • 50G RICOTTY
  • ŻÓŁTKO + BIŁAKO
  • ŁYŻECZKA WIÓREK
  • PÓŁ BANANA
  • 100G MAŚLANKI
  • ERYTROL
  • AROMAT WANILIOWY
  • PROSZEK DO PIECZENIASODA OCZYSZCZONA
  • OWOCE

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

na 4 sztuki: 45g mąki ryzowej (można spokojnie spróbować z innej 🙂 + 50g ricotty + 1 żółtko + 5g wiórek kokosowych + połowa rozgniecionego banana (można dać całego i np. część z plasterki) + 50g maślanki + stewia/erytrol/ksylitol/słodzik + aromat waniliowy + proszek do pieczenia i soda oczyszczona. Osobno ubić białko i dodać do reszty zmiksowanych składniaków, wymieszać delikatnie łyżką, smażyć jak placuszki. U mnie z maślanką i czereśniami 🙂 Można jeszcze np. podrasować mlekiem kokosowym w wersji „na wypasie”

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.