30g płatków owsianych + 15 g otrębów zblendować na mąke. Dodać 1 jajko, 70g jogurtu naturalnego, łyżeczke przecieru pomidorowego, pół łyżeczki sody oczyszczonej i przyprawy – sól, bazylia, oregano. Masę rozsmarować na rozgrzanej patelni, na góre wyłożyć dodatki – u mnie 1 jajko, 15g mozzarelli, pół pomidorka i 20g awokado. Pizze przykryć i na „wolnym ogniu” smażyć, aż jajko/ciasto się zetnie (ok 5-7 min).
U mnie jeszcze na góre poszła rukola no i odrobina ketchupu:P A co?!
Polecam! Olga Lewandowska Bardzo Dobry Dietetyk
PIZZA Z PATELNI Z JAJKIEM I AWOKADO
- 15
- 1
- KCAL - 380 g
- WĘGLOWODANY - 37 g
- BIAŁKA - 26 g
- TŁUSZCZE - 18 g
Składniki:
- 30g płatkó owsianych
- 15g otrębów
- 2 jajka
- 70g jgurtu
- przecier pomidorowy
- soda oczyszczona
- przyprawy
- 15g mozzarelli
- pomidor
- 20g awokado
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!