DSC_0296a

PANCAKES KOKOSOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Składniki:

2 PORCJE PO 3 PLACKI

  • 5 łyżek mąki kokosowe
  • 2 łyżki erytrolu
  • Pół rozgniecionego banana
  • 2 jajka
  • Mleko roślinne ok 100-150ml
  • Łyżeczka masła klarowanego do smażenia

    DO PODANIA

  • 200g truskawki
  • Druga połowa banana
  • Dekoracja to ekspandowana kasza jaglana.

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.

Wykonanie:

Wymieszaj wszystkie składniki na Pancakes. Mleka daj tyle, by rozrzedzić masę, jednak mimo wszystko zostanie ona dość gęsta, gęstsza niż na klasyczne placki! Taka papka!

Smaż po 3 placki na rozgrzanym na patelni maśle, nie za duża moc kuchenki by ich nie przypalić!

Truskawki zblenduj z kilkoma kroplami aromatu waniliowego i łyżką erytrolu. Gotowe placuszki polej polewą i na to kilka sztuk całych truskawek!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

11 maja 2022

PROSTA I PYSZNA QUESADILLA SZYNKA SER

2 maja 2022

PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA PROTEINOWA

12 kwietnia 2022

KREMOWA KOSTKA ORZECHOWA Z TOFU

sklep z dietami i ebookami