fbpx

PANCAKES KOKOSOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

  • 20
  • 2
  • kcal 406
  • Węglowodany 36g
  • Białka 19g
  • Tłuszcze 17g

Składniki

2 PORCJE PO 3 PLACKI

  • 5 łyżek mąki kokosowe
  • 2 łyżki erytrolu
  • Pół rozgniecionego banana
  • 2 jajka
  • Mleko roślinne ok 100-150ml
  • Łyżeczka masła klarowanego do smażenia

    DO PODANIA

  • 200g truskawki
  • Druga połowa banana
  • Dekoracja to ekspandowana kasza jaglana.

Wymieszaj wszystkie składniki na Pancakes. Mleka daj tyle, by rozrzedzić masę, jednak mimo wszystko zostanie ona dość gęsta, gęstsza niż na klasyczne placki! Taka papka!

Smaż po 3 placki na rozgrzanym na patelni maśle, nie za duża moc kuchenki by ich nie przypalić!

Truskawki zblenduj z kilkoma kroplami aromatu waniliowego i łyżką erytrolu. Gotowe placuszki polej polewą i na to kilka sztuk całych truskawek!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Zobacz także

Skomentuj