NALEŚNIKI GRYCZANE Z TWAROŻKIEM, ŁOSOSIEM I OGÓRKIEM

Składniki:

  • 50g mąki gryczanej
  • białko jaja
  • mleko
  • przyprawy
  • 60g sera
  • 40g jogurtu
  • szczypior
  • 50g łososia wędzonego

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

50g mąki gryczanej + białko jaja + ok 70ml mleka (reszta wody), sól, oregano, bazylia i smażymy naleśniki (2 sztuki wychodzą). W środku na 2 sztuki: 60g chudego sera białego +40g jogurtu naturalnego + szczypiorek i przyprawy i do tego zielony ogórek i 50g łososia wędzonego 🙂 Do naleśników można dodać też siemie lniane

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami