Na 10 sztuk: kostka chudego twarogu (250 gr) + 1 żółtko + 3 łyżki jogurtu naturalnego + 4 łyżeczki skrobi ziemniaczanej + łyżeczka proszku do pieczenia + stevia/słodzik + łyżeczka kakao (miały być jeszcze 3 łyżki odżywki białkowej, ale zapomniałam o tym składniku więc jeśli ktoś ma np. czekoladową – polecam dodać;) – wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. W między czasie ubijamy 2 białka i dodajemy do masy twarogowej (niemiksujemy już tylko mieszamy łyżką żeby ciasto nie opadło). Pół ciasta rozlałam do spryskanej olejem formy na muffinki, przełożyłam małą łyżeczką powideł śliwkowych i przykryłam drugą porcją ciasta. I do pieca 180 stopni ok. 35 min
MUFFINKI TWAROGOWE
- 45
- 10
- KCAL - 636 g
- WĘGLOWODANY - 64 g
- BIAŁKA - 67 g
- TŁUSZCZE - 12 g
Składniki:
- kostka chudego sera
- 1 żółtko
- 3 łyżki jogurtu
- 4 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
- proszek do pieczenia
- erytrol/stevia
- łyżeczka kakao
- opcjonalnie białko
- 2 białka
- powidła/dżem
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!