KURCZAK Z WARZYWAMI I RYŻEM W SOSIEM ORZECHOWYM

Składniki

  • 120G PIERSI Z KURCZAKA
  • SOS SOJOWY
  • CZOSNEK, PRZYPRAWY
  • 35G RYŻU
  • MIESZANKA WARZYW MROŻONYCH LUB ŚWIEŻE
  • 20G NERKOWCÓW LUB MASŁA ORZECHWEGO
  • CYNAMON, KARDAMON
  • 100ML MLEKA

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

No dobra, poszłam na łatwizne i użyłam tu warzyw mrożonych (shame on me!). Oczywiśce lepiej użyć swieżych, aczkolwiek nie powiem – zdecydowanie skraca to czas przyrządania i o ile kupi się dobrą mieszanke warzyw – bez dodatków – to jeszcze pół biedy, po prostu wybierając mrożonki mamy nieco straty składników odżywczych i witamin. Ale oczywiście opcja i tak milion razy lepsza, niż pączuś z Żabce pod drodze, albo trzy Emotikon wink

120g kurczaka marynowałam w 3 łyżkach sosu sojowego, sol, pieprz, czosnek. 35g ryżu. Warzywa i kurczaka wrzuciłam na patelnie, doprawiłam (na pewno cynamon, kardamon i różne inne).
Osobno w rondelku przygotowałam sos – 100ml mleka podgrzać (u mnie było migdałowe, ale można użyć zwykłe) + do ciepłego już 2 łyżki sosu sojowego i albo łyżka masła orzechowego, albo 20g nerkowców zblendowanych na masło (ja skorzystałam z 2giej opcji – orzechy zmieliłam w rozdrabniaczu ok 4 min do konsystencji masła) i mieszamy aż nam zgęstnieje. Warzywka z mięsem zalewamy sosem i gotowe Emotikon smileWcinać z ryżem.
PYYYCHAAAAA!!!!!!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.