No dobra, poszłam na łatwizne i użyłam tu warzyw mrożonych (shame on me!). Oczywiśce lepiej użyć swieżych, aczkolwiek nie powiem – zdecydowanie skraca to czas przyrządania i o ile kupi się dobrą mieszanke warzyw – bez dodatków – to jeszcze pół biedy, po prostu wybierając mrożonki mamy nieco straty składników odżywczych i witamin. Ale oczywiście opcja i tak milion razy lepsza, niż pączuś z Żabce pod drodze, albo trzy Emotikon wink
120g kurczaka marynowałam w 3 łyżkach sosu sojowego, sol, pieprz, czosnek. 35g ryżu. Warzywa i kurczaka wrzuciłam na patelnie, doprawiłam (na pewno cynamon, kardamon i różne inne).
Osobno w rondelku przygotowałam sos – 100ml mleka podgrzać (u mnie było migdałowe, ale można użyć zwykłe) + do ciepłego już 2 łyżki sosu sojowego i albo łyżka masła orzechowego, albo 20g nerkowców zblendowanych na masło (ja skorzystałam z 2giej opcji – orzechy zmieliłam w rozdrabniaczu ok 4 min do konsystencji masła) i mieszamy aż nam zgęstnieje. Warzywka z mięsem zalewamy sosem i gotowe Emotikon smileWcinać z ryżem.
PYYYCHAAAAA!!!!!!