Na 2 gofry: 55g pół na pół płatków owsianych i mąki żytniej + u mnie 5 g białka bezsmakowego (można pominąć i dać 60g płatki+mąka) + 1 jajko + przyprawy – sól, tymianek, bazylia, oregano, odrobina proszku do pieczenia + 5-6 łyżek wody, blendujemy i do gofrownicy na chwilke.
U mnie jeden z łososiem, awokado, drugi z wędliną + warzywka
GOFRY W WERSJI WYTRAWNEJ Z ŁOSOSIEM, AWOKADO I JAJKIEM
- 10
- 1
- KCAL - 410 g
- WĘGLOWODANY - 41 g
- BIAŁKA - 28 g
- TŁUSZCZE - 16 g
Składniki:
- 55g płatki owsiane z mąką żytnią
- 5g białka
- 2 jajka
- przyprawy
- proszek do pieczenia
- woda
- 30g łososia wędzonego
- 40g awokado
- plaster wędliny
- warzywka
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!