Zblenduj jajo z mlekiem i łyżką erytrolu. Przelej do głębokiego talerza. Garść orzechów lub migdałów rozdrobnij na mąkę i przesyp na talerz. Rozgrzej na patelni masło klarowane z miodem. Pieczywo wymaczaj w jajku z mlekiem, dalej w orzechowej panierce i obsmaż z obu stron.
FIT TOSTY FRANCUSKIE W ORZECHOWEJ PANIERCE
- 20
- 1
- KCAL - 515 g
- WĘGLOWODANY - 56 g
- BIAŁKA - 16 g
- TŁUSZCZE - 23 g
Składniki:
- 2 kromki chleba żytniego na zakwasie
- łyżeczka masła klarowanego
- łyżeczka miodu
- 20-30g orzechów
- 2 łyżki mleka roślinnego
- jogurt kokosowy
- 2 lyżeczki mąki kokosowej
- erytrol
- owoce
- aromat waniliowy
- jajo
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Wykonanie:
Zapisz się do mojego newsletera i otrzymaj mini ebook FIT DESERY!
DZIĘKI ZA ZAPIS!
Teraz koniecznie wejdź na swoją pocztę i potwierdź zapis do Newslettera (rodo). Dopiero wówczas będę mogła podesłać Ci te wszystkie smakołyki! No i wszystkie kolejne wartościowe treści.