Cebulę i czosnek posiekaj, przysmaż na oliwie. Po 2 minutach dodaj wszystkie przyprawy (sól, pieprz, ostra papryka, wędzona, szczypta mielonego kuminu i curry, kolendra mielona) i mięso, smaż na dużym ogniu do momentu, aż mięso zmieni kolor. Dodaj passatę pomidorową i wodę (ok. 40ml). Paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj do garnka z mięsem. Gotuj około 20–30 minut. Dodaj odsączoną fasolę, kukurydzę, gotuj przez 10 minut. Dopraw do smaku (sól, chili, pieprz cayenne, słodka papryka, ostra papryka, oregano, kmin rzymski).
Przełóż na talerz, wsadź w danie nachosy, dodaj kleks śmietany Creamo.

CHILI CON CARNE Z NACHOSAMI I WEGAŃSKĄ SMIETANĄ
- 30
- 1
- KCAL - 546 g
- WĘGLOWODANY - 22 g
- BIAŁKA - 32 g
- TŁUSZCZE - 27 g
Składniki:
- 20g mielonej wołowiny
- 120g passaty pomidorowej
- 40g fasoli czerwonej
- 30g kukurydzy
- 1/3 czerwonej papryki
- czosnek
- cebula czerwona
- kolendra świeża lub natka
- 20g nachosy kukurydziane bez konserwantów
- 25g Creamo kokosowego lub kwaśnej śmietany
- łyżeczka oliwy
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!