10505194_1551837411754561_4643649936002411329_o

ZUPA MEKSYKAŃSKA Z KURCZAKIEM

Składniki:

  • 80g piersi z kurczaka/lub wołowina!
  • przyprawy
  • oliwa
  • cebula
  • czosnek
  • pomidor
  • papryka
  • przecier pomidorowy
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 2 łyżki fasoli czerwonej
  • bulion
  • bazylia, oregano

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.

Wykonanie:

Pokrój 80gr piersi z kurczaka, przypraw solą, curry, kurkumą, papryką, chili i odstaw na chwilke. Rozgrzej na patelni/woku/garnku łyżeczkę oleju, podsmaż cebule, dodaj kurczaka. Po chwili dorzuć pokrojoną w kostke paprykę, pomidora, ząbek czosnku przetarty przez praske i duś chwilę pod przykryciem. Dodaj 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, 2 łyżki kukurydzy i fasoli konserwowej i zalej całość bulionem do uzyskania pożądanej gęstości zupy. Dopraw według uznania – u mnie odrobina chili, kolendry, bazylia, oregano – i duść jeszcze chwile pod przykryciem.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

11 maja 2022

PROSTA I PYSZNA QUESADILLA SZYNKA SER

2 maja 2022

PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA PROTEINOWA

12 kwietnia 2022

KREMOWA KOSTKA ORZECHOWA Z TOFU

sklep z dietami i ebookami