Pokrój 80gr piersi z kurczaka, przypraw solą, curry, kurkumą, papryką, chili i odstaw na chwilke. Rozgrzej na patelni/woku/garnku łyżeczkę oleju, podsmaż cebule, dodaj kurczaka. Po chwili dorzuć pokrojoną w kostke paprykę, pomidora, ząbek czosnku przetarty przez praske i duś chwilę pod przykryciem. Dodaj 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, 2 łyżki kukurydzy i fasoli konserwowej i zalej całość bulionem do uzyskania pożądanej gęstości zupy. Dopraw według uznania – u mnie odrobina chili, kolendry, bazylia, oregano – i duść jeszcze chwile pod przykryciem.

ZUPA MEKSYKAŃSKA Z KURCZAKIEM
- 20
- 1
- KCAL - 237 g
- WĘGLOWODANY - 25 g
- BIAŁKA - 23 g
- TŁUSZCZE - 6 g
Składniki:
- 80g piersi z kurczaka/lub wołowina!
- przyprawy
- oliwa
- cebula
- czosnek
- pomidor
- papryka
- przecier pomidorowy
- 2 łyżki kukurydzy
- 2 łyżki fasoli czerwonej
- bulion
- bazylia, oregano
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!