PROTEINOWY SERNIK KOKOSOWO-CZEKOLADOWY

Składniki:

  • 150g chudego sera
  • 70g serka homogenizowanego
  • łyżka wiórek kokosowych
  • 15g białka
  • łyżka żelatyny
  • erytrol
  • olej kokosowy
  • kakao
  • jagody

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Na 2 duże kawałki: 150g chudego sera zblendowałam z 70g serka homogenizowanego 0%, 10g wiórek kokosowych wcześniej namoczonych, 15g białka kokosowego + 7g żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wrzątku i erytrol/słodzik i do zamrażarnika, po 20 min na góre – 80g serka homogenizowanego + 5g oleju kokosowego + pół łyżeczki kakao i 3g żelatyne rozpuszczonej w odrobinie wrzątku. No to u mnie jagódki 🙂 Do zamrażarnika i po ok godzinie wyszło takie o cudo

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami