Na 2 duże kawałki: 150g chudego sera zblendowałam z 70g serka homogenizowanego 0%, 10g wiórek kokosowych wcześniej namoczonych, 15g białka kokosowego + 7g żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wrzątku i erytrol/słodzik i do zamrażarnika, po 20 min na góre – 80g serka homogenizowanego + 5g oleju kokosowego + pół łyżeczki kakao i 3g żelatyne rozpuszczonej w odrobinie wrzątku. No to u mnie jagódki 🙂 Do zamrażarnika i po ok godzinie wyszło takie o cudo
PROTEINOWY SERNIK KOKOSOWO-CZEKOLADOWY
- 20
- 2
- KCAL - 495 g
- WĘGLOWODANY - 16 g
- BIAŁKA - 78 g
- TŁUSZCZE - 13 g
Składniki:
- 150g chudego sera
- 70g serka homogenizowanego
- łyżka wiórek kokosowych
- 15g białka
- łyżka żelatyny
- erytrol
- olej kokosowy
- kakao
- jagody
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!