PLACKI ALA ZIEMNIACZANE Z BATATÓW

Składniki:

  • 200g batata
  • cebulka
  • czosnek
  • jajko
  • jogurt do sosu z czosnkiem
  • przyprawy

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Na 5 placków: 200g batata zetrzeć na tarce, dodać małą cebule, przeciśnięty przez praske ząbek czosnku, jajko, sól, pieprz, troche tymianku, wymieszać i smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem, u mnieoczywiście na PAM’ie (chodzi o to, żeby placki nie pływały w tłuszczu!  Delikatnie odwracać żeby się nie rozpadły. Sos – 100g jogurtu naturalnego + ząbek czosnku + sól, pieprz, tymianek, koperek, natka pietruszki.

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami