Na 5 placków: 200g batata zetrzeć na tarce, dodać małą cebule, przeciśnięty przez praske ząbek czosnku, jajko, sól, pieprz, troche tymianku, wymieszać i smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem, u mnieoczywiście na PAM’ie (chodzi o to, żeby placki nie pływały w tłuszczu! Delikatnie odwracać żeby się nie rozpadły. Sos – 100g jogurtu naturalnego + ząbek czosnku + sól, pieprz, tymianek, koperek, natka pietruszki.
PLACKI ALA ZIEMNIACZANE Z BATATÓW
- 15
- 1
- KCAL - 313 g
- WĘGLOWODANY - 46 g
- BIAŁKA - 14 g
- TŁUSZCZE - 9 g
Składniki:
- 200g batata
- cebulka
- czosnek
- jajko
- jogurt do sosu z czosnkiem
- przyprawy
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Wykonanie:
Zapisz się do mojego newsletera i otrzymaj mini ebook FIT DESERY!
DZIĘKI ZA ZAPIS!
Teraz koniecznie wejdź na swoją pocztę i potwierdź zapis do Newslettera (rodo). Dopiero wówczas będę mogła podesłać Ci te wszystkie smakołyki! No i wszystkie kolejne wartościowe treści.