PIZZA Z PATELNI Z FIGĄ, SEREK KOZIM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

Składniki

  • 30g płatków owsianych
  • 15g otrębów owsianych
  • 70g jogurtu
  • jajko
  • sól, oregano, tymianek, bazylia, ewentualnie przecier pomidorowy
  • proszek do pieczenia i soda
  • plaster sera koziego
  • figa
  • 1-2 plastry szynki parmeńskiej
  • pół pomidora

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Wymieszajcie łyżką w misce jajko + płątki i otręby, jogurt i przyprawy, łyżeczkę przecieru, 1/3 łyżeczki sody i proszku. Masę rozsmarujcie na rozgrzanej patelni, na góre idzie poszarpany ser, szynka, pomidor i figa i smażymy pizze pod przykryciem ok 5-10 min i gotowa!!!

Jest na prawde pyszna! Na koniec wleciała świeża bazylia (lub rukola).

Alternatywa bezmleczna i bezglutenowa? Jeszcze nie robiłąm, ale muszę koniecznie spróbować  z płatków jaglanych iotrębów gryczanych, a zamiast jogurtu gęste mleczko kokosowe ;))

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.