SERNIK Z MALINAMI

Składniki:

  • 125g chudego sera
  • 1 żółtko i 2 białka
  • erytrol/stevia
  • 30g płatków owsianych
  • łyżka jogurtu
  • proszek do pieczenia
  • cynamon
  • maliny

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

125 gr chudego twarogu zblendowane z 1 żółtkiem i stevią (opcjonalnie miód) + 2 ubite białka + 30 g płatków owsianych + łyżka jogurtu i proszek do pieczenia, może być też cynamon. Wymieszać, dodać maliny – u mnie mrożone (opcjonalnie jeszcze pół miarki odżywki smakowej), masę przelać do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 30 min 180 stopni

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami