Spód ten sam co poprzednio: 30g płatków zblendowanych na wiór z 15g otrębów + 1 jajko + 70g jogurtu naturalnego + łyżeczka przecieru pomidorowego + bazylia, tymianek, oregano, proszek do pieczenia, soda oczyszczona – wymieszać łyżką i rozsmarować cieńko masę na rozgrzanej patelni. Na górę dodatki – u mnie 60g łososia (akurat miałam takiego w sosie pomidorowym), 3 garści liści szpinaku krótko wcześniej podsmażone na patelni z czosnkiem, 15g suszonych pomidorów i 20 g mozzarelli. przykryć i czekać ok 10 in aż pizza będzie gotowa
PIZZA Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM, MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
- 15
- 1
- KCAL - 416 g
- WĘGLOWODANY - 43 g
- BIAŁKA - 30 g
- TŁUSZCZE - 17 g
Składniki:
- 30g płatkow owsianych
- 15g otrębów
- jajko
- 70g jgurtu
- przecier pomidorowy
- proszek do pieczenia
- soda oczyszczona
- szpinak
- 60g łososia
- czosnek
- 15g suszonych pomidorów
- 20g mozzarelli
- przyprawy
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!