fbpx

PIZZA Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM, MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

  • 15
  • 1
  • kcal 416
  • Węglowodany 43g
  • Białka 30g
  • Tłuszcze 17g

Składniki

  • 30g płatkow owsianych
  • 15g otrębów
  • jajko
  • 70g jgurtu
  • przecier pomidorowy
  • proszek do pieczenia
  • soda oczyszczona
  • szpinak
  • 60g łososia
  • czosnek
  • 15g suszonych pomidorów
  • 20g mozzarelli
  • przyprawy

Spód ten sam co poprzednio: 30g płatków zblendowanych na wiór z 15g otrębów + 1 jajko + 70g jogurtu naturalnego + łyżeczka przecieru pomidorowego + bazylia, tymianek, oregano, proszek do pieczenia, soda oczyszczona – wymieszać łyżką i rozsmarować cieńko masę na rozgrzanej patelni. Na górę dodatki – u mnie 60g łososia (akurat miałam takiego w sosie pomidorowym), 3 garści liści szpinaku krótko wcześniej podsmażone na patelni z czosnkiem, 15g suszonych pomidorów i 20 g mozzarelli. przykryć i czekać ok 10 in aż pizza będzie gotowa

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj