Ubiłam 3 białka + 1 żółtko, przyprawy (sól, pieprz, bazylia, koperek) + 2 łyżki otrębów żytnich i na patelnie lub do piekarnika na 15 min 180 stopni. Po wyjęciu poszłam na łatwiznę i posmarowałam ketchupem (ups:), 2 plastry szynki parmeńskiej, pomidor, papryka, rukola
OMLET Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ
- 15
- 1
- KCAL - 179 g
- WĘGLOWODANY - 14 g
- BIAŁKA - 22 g
- TŁUSZCZE - 5 g
Składniki:
- 3 białka
- 1 żółtko
- 2 łżki otrębów
- przyprawy
- 2 plastry szynki parmeńskiej
- pomidor
- papryka
- roszponka/rukola/mix sałat
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Ten post ma jeden komentarz
każda mąka, płatki owsiane (można je zmielić) 😉