OMLET Z ŁOSOSIEM, CUKINIĄ, SZPINAKIEM I POMIDORAMI

Składniki:

  • 3 białka +1 żółtko
  • 2 łyżki otrębów
  • przyprawy
  • szpinak
  • 40g łososia wędzonego
  • cukinia
  • pomidorki
  • sos z jogurtu i czosnku

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Baza – omlet na słono to u mnie zazwyczaj 3 ubite biała, żołtko, 2 łyżki otrębów + sól, tymianek, oregano, bazylia i do pieca na 15 min (lub patelnia). Na to liście szpinaku, 40g wędzonego łososia, cukinia ok 80g, grilowane pomidorki, sos – 2 łyżki jogurtu + ząbek czosnku, sól, tymianek, koperek.

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami