Jajka roztrzep z odrobiną mleka, solą, pieprzem, ostrą papryką i bazylią czy tymiankiem. Wlej masę na rozgrzaną z oliwą patelnię. Po ok minucie gdy jajka powolutku zaczną się ścinać połóż na omlet na przeciwko siebie 2 kromki pieczywa – tak jak na zdjęciu. Przykryj pokrywką i smaż chwilkę do ścięcia jaj. Następnie przy pomocy łopatki zwinnym ruchem obróć omlet z pieczywem na drugą stronę tak, by teraz to pieczywo przylegało do patelni (patrz zdjęcie krok 3). Zawiń oba boki omletu do góry tak, by znalazły się na pieczywie (krok 4) i na jedną z kromek ułóż mozzarellą, szynką, awokado (krok 5) . Teraz złóż omlet na pół tak, by dodatki były wewnątrz kanapki (krok 6). Podsmaż jeszcze z obu stron naszą kanapkę by ser się roztopił i gotowe!
P.S. Nie będę was okłamywać, ale ketchup pasuje tu idealnie 😛 No i pamiętajcie, że możecie kupić taki bez konserwantów, a w sklepach ze zdrową żywnością i bez cukru w składzie!
KROK 1
KROK 2
KROK 3
KROK 4
KROK 6